MetLife za 30 let působení na českém trhu vyplatila svým klientům přes 4,5 miliardy korun

23. 09. 2022 | Finance

Pojišťovna MetLife v tomto roce slaví 30 let od vstupu na český trh s životním pojištěním. Za tuto dobu svým klientům vyplatila více než 4,5 miliardy korun a stala se pro ně záchrannou sítí a oporou ve chvílích, kdy z nejrůznějších důvodů náhle potřebovali rychlou a účinnou pomoc. Nyní má MetLife více než 230 000 individuálních klientů, kteří se na ni spoléhají při jejich cestě životem. MetLife se v ČR též stará o 400 firem, které 40 000 svých zaměstnanců nabízí skupinového životního pojištění. Pojďte se společně s námi podívat na zajímavosti z cesty, kterou během třiceti let působení v Česku MetLife urazila.

Více než 200 000 událostí

Během třech dekád pojišťovna MetLife finančně pomáhala ve více než 200 000 případech. To v praxi znamená přibližně 200 000 klientů a jejich rodin, které měly díky životnímu pojištění zajištěny prostředky v případě nečekaných událostí. Nejčastějšími pojistnými událostmi byly úrazy, za které MetLife za celou dobu působení na našem trhu vyplatila přes 2 miliardy korun. Zajímavostí zůstává, že více se týkají pojistné události mužů a to až v 60 %. Věkové rozpětí odškodněných klientů se pak pohybuje od pouhých 22 dní věku až po neuvěřitelných 96 let. Ať už se stane cokoliv, pojištění od MetLife dokáže efektivně a s potřebnou rychlostí pomoci.

2021: 550 000 000 Kč

Přes půl miliardy korun – tolik MetLife vyplatila jen za minulý rok. Šlo o nespočet lidských příběhů, které, ať už byly více či méně závažné, vždycky vyžadovaly pozornost pojišťovny. I velice závažné případy se přitom mohou stát při zcela běžných činnostech: stačilo například, aby klient při projížďce na kole přepadl přes řídítka a při pádu si nešťastně porušil míchu – v důsledku zranění zcela ztratil cit a kontrolu nad svým tělem kromě hlavy. Do dvou týdnů po události mu pojišťovna MetLife dokázala vyplatit 14,5 milionu korun, díky kterým byl zajištěn chod jeho rodiny i následná rehabilitace.

Široká síť specialistů

MetLife má vlastní síť renomovaných odborníků, kteří dokáží poradit s optimálním výběrem pojištění podle individuálních potřeb každého klienta. Tvoří ji více než 300 specialistů na životní pojištění, a to celkem na 18 místech po celé České republice. Více než polovina pojišťovacích agentů jsou ženy. Specialisté jsou společnosti MetLife věrní dlouhodobě, velká část z nich pracuje ve společnosti více jak deset let a není výjimkou i dvacetiletá spolupráce. Svoje služby MetLife zároveň poskytuje ve spolupráci s nejlepšími makléřskými společnostmi, vybranými bankami a také stovkami firem, které nabízejí pojištění svým zaměstnancům jako benefit.

Prestižní ocenění

Již třetí rok v řadě MetLife obdržela prestižní ocenění Czech Superbrand Award. Rovněž se se svými produkty životního pojištění FairLife a Garde umisťuje na předních příčkách žebříčku portálu Finparada.cz.

MetLife pomáhá

Kromě péče o své klienty se MetLife rovněž věnuje pomoci těm, kteří to nejvíce potřebují. Již řadu let například podporuje projekt Na kole dětem, jehož posláním je sbírat peníze na léčbu onkologicky nemocných dětí. Ku příležitosti 30 let v ČR se MetLife rozhodla darovat 300 000 korun. Podporuje také projekty spojené s finanční gramotností, například projekt Junior Achievement, v němž se studenti učí o základech podnikání a finanční gramotnosti. Klade důraz i na pomoc dětem a obyvatelům třetího světa. Zaměstnanci české MetLife se zapojují do čištění přírody a sázení stromů v našich lesích.

Mnohaletá světová zkušenost

Na českém trhu MetLife letos působí třicátým rokem, historie této životní pojišťovny však sahá ještě daleko hlouběji do historie. Založena byla již roku 1868 v New Yorku a za dobu své existence pomáhala například rodinám obětí havárie Titaniku či se podílela na stavbě newyorské Empire State Building. V současnosti provází životem klienty po celém světě ve více než 40 zemích

O společnosti MetLife

MetLife je prostřednictvím svých dceřiných a přidružených firem jednou z předních světových společností poskytujících finanční služby, pojištění, anuity, zaměstnanecké benefity a správu aktiv, které pomáhají individuálním i institucionálním zákazníkům budovat jistější budoucnost. Společnost MetLife byla založena v roce 1868, působí na více než 40 trzích po celém světě a zaujímá vedoucí postavení ve Spojených státech, Japonsku, Latinské Americe, Asii, Evropě a na Středním východě. Další informace naleznete na adrese www.metlife.com. Pojišťovna MetLife (MetLife Europe d.a.c.) nabízí své služby v České republice od roku 1992. Dlouhodobě se umisťuje v žebříčku top 10 nejvyužívanějších pojišťoven v oblasti životního pojištění. Více informací na www.metlife.cz.

Mohlo by vás zajímat