Amundi: Nabízíme investiční řešení na míru pro drobné klienty i korporace

23. 09. 2022 | Finance

Amundi Asset Management je přední světový investiční správce, který v současnosti spravuje přibližně 1 924 miliard Euro. Nabízíme investiční řešení díky celé řadě odborných znalostí v oblasti aktivní i pasivní správy, tradičních i reálných aktiv. Poskytujeme také poradenství a služby a také technologické nástroje. Našimi klienty jsou drobní klienti bankovních sítí a distributoři třetích stran, institucionální investoři, korporace a další investiční profesionálové.

Prostřednictvím šesti hlavních investičních center nabízíme klientům bohaté služby v oblasti finančních trhů a široký rozsah odborných znalostí pro aktivní i pasivní investiční řešení. Díky své velikosti a mezinárodnímu působení máme jedinečné možnosti v oblasti výzkumu a poskytujeme retailovým, institucionálním a firemním klientům inovativní investiční strategie a řešení přizpůsobená jejich potřebám, cílům a rizikovým profilům šitým na míru. Z dokonalého využíti výhod, plynoucích z narůstajícího rozsahu a velikosti, jedinečným schopnostem v oblasti výzkumu, a dovednostem takřka 5 400 členů týmu po celém světě máme možnost nabízet svým klientům nové a progresivní služby. Udržitelnost je jedním za základních pilířů Amundi, i proto se skupina globálně zavázala k dlouhodobému dodržování principů zodpovědné investování. Byla jednou z prvních společností, která v roce 2006 podepsala deklaraci principů odpovědného investování a k 30. 9. 2021 spravovala v oblasti odpovědného financování aktiva v hodnotě 847 mld. eur.

Z top 10 světových správců aktiv jsme jediní s lokálními, přesněji karlínskými kořeny. Již několik let jsme tu pro české investory a instituce a nabízíme jim ty nejoptimálnější investiční řešení na míru. V tom, že naší práci děláme správně, nás utvrzují i dlouhodobě skvělé výsledky v prestižní finanční soutěži Zlatá Koruna, kde jsme tento rok vyhráli kategorii podílových fondů s naším Amundi Funds US Pioneer fund. Také jsme potěšení ze třetího místa v nově vzniklé kategorii Zelená Koruna, tedy kategorie zaměřená pouze na udržitelné finanční produkty. Tam se umístil na krásném bronzovém místě náš fond Amundi Multi-Asset Sustainable Future.  Odpovědné investice a společenský závazek jsou součástí naší firemní DNA.

Investiční řešení na míru, které nabízejí naše podílové fondy, si jdou tvrdě za svým cílem – spokojenost klienta. Dostát klientovo investičního cíle a udržet si oboustranně skvělý vztah, to jsou naše priority, pro které denně děláme maximum. Více o naší nabídce naleznete na našem webu.

To, že naši práci děláme dobře, mohou ocenit především klienti, kolegové a také naši distributoři. Co o nás říkají?

„Díky skvělému přístupu kolegů z Amundi se staly investice koníčkem mnoha bankéřů UniCredit Bank, kdy vzájemná spolupráce přerostla často v přátelství.

Získané dovednosti a znalosti přenášíme na naše klienty, kteří oceňuji možnost vybrat si ze široké produktové nabídky fondů, včetně těch tematicky zaměřených“, Pavel Tvrdík, Regionální manažer pobočky UniCredit Bank CZ.

Mohlo by vás zajímat