Colonnade Insurance – Středoevropská pojišťovna s kanadskými kořeny

30. 08. 2023 | Finance

Věříme ve férovost a jednoduchost ve všech našich vztazích, a tak také podnikáme. Nabízíme transparentní produkty, férové podmínky spolupráce i rychlý servis při pojistných událostech.

Colonnade Insurance je neživotní pojišťovnou nabízející komplexní portfolio tradičních i specializovaných produktů pro průmysl, podnikatele i koncové zákazníky. Jako jedna z mála pojišťoven v České republice jsme držitelem ratingu finanční síly A- (Excellent) a úvěrového ratingu A- ratingové agentury A.M. Best. Jsme členem České asociace pojišťoven.

V současné době máme v týmu české pobočky 100 zaměstnanců a spolupracujeme s více než 300 partnery, mezi kterými naleznete největší makléřské domy v ČR, leasingové společnosti a prodejce osobních a nákladních vozidel.

Roční hrubé předepsané pojistné dosahuje 1 miliardy Kč a naši likvidátoři ročně odbaví více než 8 000 nahlášených škod.

Pod značkou Colonnade jsou pojistné produkty na českém trhu nabízeny od roku 2016, kdy společnost převzala pojišťovací aktivity australské pojišťovny QBE Insurance Europe a v roce 2017 americké pojišťovny AIG. Colonnade naleznete i na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Bulharsku a na Ukrajině.  

Produktové portfolio 

Pojištění podnikatelů

Naši firemní klienti mají k dispozici celou škálu produktů, které jim pomáhají zvládat rizika spojená s jejich podnikáním. Od klasického pojištění majetku, odpovědnosti za výrobek, pojištění přepravy zboží, skupinového cestovního a úrazového pojištění, až po specializované produkty jako je pojištění členů statutárních orgánů či pojištění kybernetických rizik. K tomuto pojištění získávají naši klienti automaticky exkluzivní služby Colonnade Cyber Services 24/7. Služba zahrnuje bezplatnou asistenční linku, na kterou se naši klienti mohou v případě útoku obrátit a konzultovat problém s IT specialistou, zásah bezpečnostních expertů v prostorách klienta či spolupráci při řešení škodní události. 

V oblasti pojištění přepravních rizik je Colonnade 3. největším pojistitelem v České republice. 

Pojištění jednotlivců

Naše produkty individuálního pojištění lze sjednat online, prostřednictvím call center či u našich obchodních partnerů.

V letošním roce jsme do portfolia produktů zařadili komplexní Pojištění úrazu, nemoci a osobních věcí s flexibilním nastavením jednotlivých krytí i výší pojistného plnění. Toto pojištění si mohou klienti sjednat online bez lékařských dotazníků či prohlídek.

Cestovní pojištění v našem pojetí zahrnuje komplexní krytí rizik již v základní variantě (léčebné výlohy, asistence, úraz, zavazadla a odpovědnost za škody). Vysoké limity léčebných výloh jsou samozřejmostí. Klienti mají k dispozici také celou řadu volitelných připojištění. Pojištění stornopoplatků, které je možné obvykle sjednat pro zahraniční pobyty, nabízíme i k tuzemským zájezdům či pobytům.

Mezi rodiči má velmi pozitivní odezvu krátkodobé úrazové pojištění pro děti Event Junior, které řeší nejen případný úraz po dobu letního tábora/soustředění, ale zároveň kryje i odpovědnost za újmu či osobní věci. Připojistit si lze i storno pobytu, pokud dítě onemocní nebo rodinu postihne jiná závažná událost. 

Krátkodobé úrazové pojištění ve variantě EVENT si mohou uzavřít i pořadatelé akcí, jako jsou teambuildingy, kongresy, soustředění a mnohé další.

Dlouholeté zkušenosti máme se specializovanými produkty autopojištění, které nabízíme na Českém trhu od roku 2008 (tehdy pod značkou QBE). Naši upisovatelé byli jedni z prvních ve středoevropském regionu, kteří na trh uvedli pojištění GAP (pro osobní i nákladní vozy) a prodloužené záruky na nová i bazarová vozidla, které jsou finančně velmi zajímavým doplňkem služeb pro prodejce vozidel.

Kanadský vlastník 

Vlastníkem Colonnade je kanadský finanční holding Fairfax sídlící v kanadském Torontu. Kmenové akcie  společnosti jsou kótovány na torontské burze cenných papírů pod symbolem FFH a v amerických dolarech pod symbolem FFH.U.

Holding vlastní více než 25 světových pojišťoven a zajišťoven (např. Allied World, Crum&Forster, Northbridge nebo BRIT), které zaměstnávají více než 16 000 zaměstnanců. Působí ve 100 zemích světa, především v Severní a Jižní Americe, na Blízkém Východě, Jihovýchodní Asii a Austrálii. 

Roční hrubé předepsané pojistné Fairfax  v roce 2022 dosáhlo 27,6 miliard USD a řadí se mezi 25. největších světových pojišťovacích skupin. 

Proč spolupracovat s námi?

Naší prioritou jsou dlouhodobé vztahy založené na férových podmínkách a individuálním přístupu k potřebám partnerů. Odborné zkušenosti, flexibilita produktů a variabilita technologických řešení nám umožňují maximalizovat přínos pro partnery, a to s minimálními požadavky na čas a kapacity.

Kontaktní osoba:

Ondřej Černý
Tel.: 724 961 752
Email: ondrej.cerny@colonnade.cz

Mohlo by vás zajímat