Ekologické bydlení na hypotéku?

8. 09. 2023 | Finance

Uvažujete o ekologickém bydlení a nevíte, kde na to vzít peníze? Poznejte Hypotéku pro budoucnost od České spořitelny, se kterou si splníte sen o udržitelném domovu.

Lze ekologické bydlení financovat hypotékou? 

Chystáte se stavět, rekonstruovat nebo si pořídit nemovitost? Otázkou číslo jedna se stává energetická náročnost nového bydlení. Ceny energií letí raketově vzhůru. Kromě přírody je tak třeba chránit i domácí rozpočet.

Ceny elektřiny za jediný rok poskočily o 40 % a ceny plynu o 30 %. Není divu, že se lidé začínají mnohem víc než dřív zajímat o ekologické bydlení – pasivní, nízkoenergetické a nulové domy. Některé z nich jsou tak dokonale „udržitelné“, že náklady na energie můžete ze svého domácího rozpočtu prakticky škrtnout. Například pasivní dům je třeba vytápět jen asi 15 až 20 dní v roce. Nulový dům si dokonce díky fotovoltaice vyrobí tolik elektřiny, že ji obyvatelé domu nemusí odebírat ze sítě. Ale nic v životě není zadarmo. Náklady na výstavbu takového bydlení jsou samozřejmě vyšší než u klasické novostavby.

Máme pro vás řešení: Hypotéku pro budoucnost

Pokud plánujete energeticky úsporné bydlení, využijte naši Hypotéku pro budoucnost.

Co můžete prostřednictvím Hypotéky pro budoucnost financovat:

  • Stavbu nebo koupi domu, který splňuje nejvyšší energetický standard A nebo B. Koupi bytu v budově, která je v energetické třídě A nebo B. Rekonstrukci stávajícího bydlení s cílem snížit jeho energetickou náročnost. 

Na poplatcích ušetříte až 15 900 Kč

S Hypotékou pro budoucnost snížíte svůj ekologický dopad, a ještě ušetříte svou peněženku. Jak? Na poplatcích vám odpustíme až 15 900 Kč:

  • Odhad nemovitosti v ceně 5 400 Kč zdarma.
  • Vložíme za vás zástavní smlouvu do katastru nemovitostí a zaplatíme poplatek. Vše zařídíme za vás, a vy tak kromě času ušetříte 2 500 Kč.
  • Zdarma můžete měnit výši splátek, nebo dokonce splácení na 3 měsíce přerušit. Na poplatcích tak ušetříte 3 000 Kč.
  • Máte zdarma i expresní čerpání, které vám umožní čerpat již na základě návrhu na vklad zástavního práva k nemovitosti. Za poplatek ušetříte 2 000 Kč.

Nezapomeňte, že i bydlení, které je šetrné k přírodě, by mělo být pojištěné. Ve spolupráci s Kooperativou proto nabízíme speciální zvýhodněné pojištění. Můžete získat až 40% slevu na pojištění energeticky úsporného bytu nebo domu. Pojištění se vztahuje také na škody způsobené živly, vandalismem či krádeží na fotovoltaických panelech, tepelných čerpadlech nebo řídicích jednotkách inteligentních domů.

Mohlo by vás zajímat