Investiční kovy: nezbytná součást majetkového portfolia

15. 02. 2023 | Finance

Společnost EKKA-Gold s.r.o. se sídlem v Ostravě je od roku 2009 obchodníkem s investičními kovy s celorepublikovou působností. Hlavní činnost společnosti je zaměřena na poskytování servisu investorům při obstarávání, úschově a prodeji investičních slitků a mincí od předních světových producentů splňujících přísná kritéria LBMA standardu.

Mezi nejfrekventovanější vzácné kovy patří zlato, stříbro, platina a paládium. Pro investiční účely se hodí investiční slitky a investiční mince, tedy produkty s předepsanými atributy, kterým na první pohled rozumí investor po celém světě. Pro uspokojení požadavků českých sběratelů navázala EKKA-Gold spolupráci také s libereckou společností Česká mincovna a.s. coby producentem rozsáhlé nabídky sběratelských a investičních mincí, a Českou národní bankou jako vydavatelem žádaných pamětních mincí ze zlata a stříbra.

Pořízení investičních slitků a mincí může pro začínající investory vytvářet dojem tajemnosti. Jejich nabytí je ale jednodušší, než se může zdát.

Okamžitý nákup lze realizovat v e-shopu EKKA-Gold nebo nákupem v prodejně v centru Ostravy. Hotovostní platby až do zákonného limitu 270 000 Kč jsou zcela anonymní. Nákupy přesahující tuto finanční hranici lze realizovat převodem z účtu, případně okamžitou platbou z mobilní bankovní aplikace zákazníka v prostorách prodejny. Nabytí uzančních slitků a investičních mincí je velmi rychlé – cash and carry v prodejně nebo odesláním pojištěné zásilky na adresu investora.

Další možností je forma postupného nabývání investičního zlata. EKKA-Gold již v únoru roku 2011 jako první společnost v ČR uvedla na trh spoření ve zlatě, dnes známé pod obchodním názvem AuRENTA®, resp. Zlatý plán® pod společností Broker Trust a.s.

Důkazem úspěšnosti vlastního obchodního modelu spoření je několikeré licenční provozování naší platformy v zahraničí německými finančně-poradenskými společnostmi. Dodání, resp. likvidita naspořeného zlata je okamžitá, časový a sortimentní management je zcela v rukou účastníka spoření.

Naspořené množství na váhovém kontu může klient navýšit vkladem vlastního zlata. Místo fyzického dodání naspořeného objemu lze zvolit výplatu renty – fáze spoření je nahrazena fází pravidelné výplaty finančního obnosu až do výše 25 000 Kč měsíčně postupným odprodejem vlastní zásoby zlata.

Dynamika uplynulého roku 2022 a nejistoty z ní vyplývající znovu potvrdily nezastupitelné místo investičního zlata (a investičních kovů obecně) v každém majetkovém portfoliu. Investiční zlato ze své podstaty nikdy nebude mít nulovou hodnotu. Naopak v krizových situacích jeho hodnota roste a vyvažuje ztráty způsobené poklesem hodnot jiných aktiv.

Společnost EKKA-Gold s.r.o. je ve čtrnáctém roce své existence připravena i nadále poskytovat investorům odborný servis a poradenství v oblasti investičních kovů.

Mohlo by vás zajímat