Investiční skupina RSBC dynamicky roste. Staví na 25 letech zkušeností

30. 08. 2023 | Finance

RSBC je česká investiční skupina s 25letou historií, která dnes působí ve čtyřech zemích Evropy a spravuje aktiva v hodnotě 8 miliard korun. Její klíčovou investiční oblastí jsou reality, Private Equity a investiční fondy. Do portfolia RSBC patří například slovinská průmyslová společnost Arex, lídr v oblasti logistiky pro oblast telekomunikací PJ Expedis nebo značka FishMaster, největší provozovatel kamenných prodejen s rybářskými potřebami v Česku. V oblasti realit je největší akvizicí RSBC loňská koupě budovy ČEZ.

RSBC má pod sebou aktuálně více než 35 společností a svůj záběr stále zvětšuje. Tržní hodnota aktiv skupiny letos především díky velkým akvizicím meziročně vzrostla z 5,7 miliardy na 8 miliard korun.

„Neustále rozšiřujeme diverzifikované portfolio spravovaných aktiv v hodnotě 8 miliard korun ve finančních investicích, komerčních i rezidenčních nemovitostech a firmách. RSBC má na českém trhu i v zahraničí skálopevnou reputaci spolehlivého a stabilního partnera pro investování. A právě tato kredibilita je velkou devizou, na které tvoříme úspěch pro naše klienty,“ říká generální ředitel RSBC Milan Šlapák. 

Základem portfolia české investiční skupiny RSBC jsou rezidenční a komerční nemovitosti, úrodná půda, realitní fondy, ale i významné průmyslové společnosti jak v Česku, tak i v zahraničí. Skupina aktuálně výrazně posiluje v oblasti obranného průmyslu. Kromě toho se zaměřuje také na profesionální služby v oblasti akvizic, správy a obchodování s nemovitostmi a na venture kapitálové investice.

Filozofie RSBC stojí na konzervativním přístupu a dlouhodobé stabilitě. Základy skupiny položil Robert Schönfeld v roce 1998 za účelem správy majetku, který jeho rodina získala zpět v rámci polistopadových restitucí. 

„Ušli jsme za více než dvě dekády dlouhou cestu a stále vnímám RSBC jako rodinnou záležitost. Usilujeme o to být spolehlivou, solidní firmou, které mohou partneři za všech okolností důvěřovat. Jen takové podnikání má pro nás smysl,“ říká zakladatel a majitel skupiny Robert Schönfeld.

RSBC je aktivní i na poli filantropie

Nedílnou součástí aktivit RSBC jsou filantropické projekty. Dlouhodobě podporuje například orchestr PKF – Prague Philharmonia či špičkovou uměleckou školu International School of Music and Fine Arts, kterou za 25 let její existence prošlo přes 10 000 talentovaných českých i zahraničních žáků.

Více na www.rsbcgroup.cz, www.rsbcdefence.cz a www.schonfeldfondy.cz.

Mohlo by vás zajímat