Kooperativa nabízí moderní a kvalitní pojištění

24. 01. 2023 | Finance

Kooperativa je univerzální pojišťovna, která nabízí plný sortiment služeb a všechny standardní druhy pojištění pro občany, drobné firmy i velké podniky. Kooperativa dlouhodobě patří k největším českým pojišťovnám, roční předepsané pojistné přesahuje 41 miliard Kč, což jí přináší více než je 25% podíl na trhu.

Firma má 2,5 milionu klientů, tři sta vlastních obchodních míst po celé ČR a své služby poskytuje rovněž v síti svého strategického partnera České spořitelny. Je součástí Vienna Insurance Group. 50 pojišťoven VIG ve 25 zemích tvoří největší středoevropský pojišťovací koncern s tradicí dlouhou 195 let. VIG je podnikem s nejvyšším ratingem na Vídeňské burze a akcie jsou obchodovány i na BCPP.

Ke špičce na českém trhu pak patří také produkty Kooperativy. Kromě zájmu ze strany klientů to dokazují i výsledky v odborných soutěžích. Například pojištění podnikatelů TREND se stalo produktem desetiletí v soutěži Zlatá koruna. Kooperativa také výrazně modernizovala pojištění majetku občanů, nově přibylo například pojištění kybernetických rizik, klienti si mohou připojistit rostliny a porosty na pozemku, hrob či hrobku nebo prodlouženou záruku pro domácí spotřebiče, například tzv. bílou techniku, ale třeba i kotel, bojler či televizor. Unikátní je benefit OBNOVA, který zaručuje k pojistnému plnění navíc až 50 tisíc korun na obnovu poškozeného či zničeného majetku. Týká se všech velkých škod, které přesáhnou 75 % z pojistné částky.

Vloni Kooperativa připravila novou verzi oblíbeného životního pojištění FLEXI. Přináší jednoduchost, přehlednost, transparentnost a řadu výhod pro zodpovědné a věrné klienty. Například až 30% slevu na rizikovém pojistném při komplexním pojištění vážných onemocnění, invalidity, trvalých následků nemoci nebo úmrtí nebo odpuštění všech správních poplatků při měsíčním pojistném 1000 Kč. Unikátní součástí FLEXI je bonus CESTA KE ZDRAVÍ, který přináší až 100 000 Kč na zotavení z velmi vážných nemocí a úrazů. Klient jej může využít na zdravotní pomůcky, na lázně, ošetřovatelskou péči, ale například i na úpravu řízení vozidla nebo úpravy bydlení. FLEXI si zachovává svou tradiční flexibilitu, klient má možnost zdarma měnit smlouvu kdykoliv v průběhu jejího trvání. Při významných životních událostech, jako je například svatba nebo narození dítěte, je navíc možné navyšovat pojistné částky bez zkoumání zdravotního stavu, a to až o 50 %.

Klienti se staršími typy životních pojištění Kooperativy mohou využít nabídky programu Renovace a upravit si smlouvu na novou FLEXI. Díky tomuto programu není nutné sjednávat novou smlouvu.

Také v pojištění motorových vozidel Kooperativa připravila zajímavou nabídku. Klienti si již několik let mohou on-line sjednat povinné ručení i havarijní pojištění. Součástí havarijního pojištění nebo některých připojištění k povinnému ručení je ale i povinnost vstupní prohlídky. Vloni klienti získali možnost nafotit vozidlo svým mobilním telefonem v klidu domova, prostřednictvím jednoduchého webového rozhraní. Dříve byla nezbytná odborná prohlídka. Unikátní novinkou je asistenční program MAX+, který oproti asistenčním programům ZÁKLAD, IDEÁL a MAX nabízí bezlimitní asistenci při poruše, havárii, řádění živlu, vandalismu, částečném odcizení, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Navíc i zapůjčení náhradního osobního vozidla v ČR i v zahraničí až na 7 dní či jeho úschovu až na 15 dní.

Nový produkt, pojištění veteránů, zahrnuje i speciální balíčky MEZIPLYN a NAPLNO, které umožňují díky telematické jednotce mít veterána neustále pod dohledem. Telematická jednotka je propojena s mobilní aplikací ve smartphonu, takže klient může on-line sledovat polohu vozidla nebo dostane varování v případě pokusu o odcizení vozidla. Zajišťuje i automatické volání asistenční služby v případě nehody nebo možnost vedení knihy jízd.

Zároveň se Kooperativa snaží zrychlit i proces likvidace pojistných událostí. Technici při prohlídkách pojistných událostí využívají unikátní aplikaci pro tablety a chytré telefony, která zpracuje data o vozidle, umožní pořídit fotodokumentaci škody včetně potřebného popisu a zároveň vypočítá výši pojistného plnění. Kooperativa je tedy na úspěšné cestě k digitální společnosti, od elektronického sjednávání smluv a komunikace s klienty, až po likvidaci pojistných událostí.

Mohlo by vás zajímat