MONETA MONEY BANK na digitální vlně

13. 01. 2023 | Finance

Je tomu téměř již pět let, co jsme poprvé představili a spustili Broker Portál MONETA Money Bank. Díky tomuto online portálu jsme našim externím partnerům ulehčili práci při obsluze klientů, správě stávajících produktů a také při sjednávání nových obchodů. Postupem času se význam naší aplikace radikálně změnil. Původně bylo možné přes Broker Portál pouze předat kontakt do systému banky (obchodní příležitost), avšak v tuto chvíli již můžeme hrdě říct, že se jedná o plnohodnotný on-line sjednávač produktů a nejen to.

Každý rok pilně pracujeme na rozšíření funkcionalit, které Broker Portál nabízí a které ještě více usnadní obsluhu klienta. V současné chvíli se jedná o ucelený systém, ve kterém externí poradce najde všechny podstatné informace a novinky z MONETA Money Bank a. s., kontakty na jednotlivé pracovníky a podpůrné linky, informace o úrokových sazbách, metodiku produktů, důležité dokumenty a formuláře a mnoho dalšího.

Klíčovou funkcí portálu však je on-line sjednání a případně následná obsluha našich produktů. Díky využití nejmodernějších technologií je celý proces plně digitalizován. Mezi nejjednodušší úkony patří založení bankovního účtu, klientovi může být také za velmi krátkou dobu (do 40 minut) sjednán spotřebitelský úvěr, včetně založení bankovního účtu a vyčerpání tohoto úvěru. U hypotečního úvěru zase může poradce pro klienta vyhotovit různé kalkulace možností hypotéky a následně zadat žádost o hypotéku pomocí SMS podpisu, dále pak proscorovat obchod a všechny podklady ke schválení nahrát v digitální podobě. Šetříme tak nejen čas externích partnerů, ale i životní prostředí. Broker Portál dokonce nabízí možnost objednat on-line odhad pro hypoteční úvěr nebo také doložit veškeré potřebné podklady v digitální podobě ke schválení nebo čerpání úvěru.

V roce 2022 se podařilo do Broker Portálu implementovat tzv. dynamický check list dokumentů pro čerpání hypotečních úvěrů. To znamená, že po schválení hypotečního úvěru externí partner ihned uvidí seznam všech podkladů, které je potřeba doložit v digitální podobě, aby mohl být úvěr vyčerpán. Vše je velmi přehledně graficky zpracováno, takže uživatelé Broker Portálu ihned vidí, které dokumenty již byly doloženy, co je potřeba ještě doložit a v případě nesprávného doložení podkladů jsou informování o tom, kde vznikla chyba. Zatím poslední novinkou, která byla na Broker Portálu uvedena, je možnost sjednat překlenovací úvěr on-line.

V roce 2023 bychom měli spustit hned několik upgradů, které ještě více usnadní práci v Broker Portále a také rozšíří stávající procesy, např. by se mělo jednat o zavedení tzv. dynamického check listu podkladů pro schválení hypotečního úvěru, který by měl fungovat na podobném principu jako výše zmíněný check list dokumentů pro čerpání. Výsledkem této novinky bude další usnadnění sjednání hypotéky přes Broker Portál Moneta Money bank.

Mohlo by vás zajímat