Moventum – usnadňuje život

30. 08. 2023 | Finance

Válka a inflace, rostoucí úrokové sazby a klesající zisky podniků - investování peněz vyžaduje hodně úsilí, a to i od investičních profesionálů. Finanční poradci musí sledovat vše: nejen vývoj na trhu, ale také potřeby klientů, administrativu a regulatorní požadavky.

Se společností Moventum mají na své straně silného partnera. „Chceme našim klientům usnadnit život,“ říká Louis Wright, nový generální ředitel společnosti Moventum S.C.A., „a rádi zůstáváme v pozadí.“

Společnost Moventum byla založena v roce 2000 jako investiční platforma se sídlem v Lucembursku, předním evropském fondovém centru. Dnes společnost nabízí řadu služeb pro nezávislé finanční poradce a správce aktiv, jako jsou pojišťovny a penzijní fondy, a umožňuje jim tak efektivněji a účinněji vykonávat jejich práci. A to po celém světě: Moventum spravuje depozitní účty pro přibližně 40 000 klientů z více než 140 zemí. Služby společnosti jsou rozděleny do čtyř oblastí: obchodní platforma, správa aktiv, investiční úschova a fondové služby.

Investiční účty jako MOVEclassic nebo MOVEeasy nabízejí maximální flexibilitu. Zde si klienti mohou vybrat z více než 10 000 produktů od 400 investičních společností; vytvoření účtu a zadání pokynů zabere jen několik kliknutí. Vzhledem k tomu, že společnost Moventum je nezávislá na poskytovatelích produktů, mohou finanční poradci radit svým klientům nestranně a bez střetu zájmů. Účty mohou být vedeny jako individuální nebo omnibus účty, jsou k dispozici v různých měnách, mohou mapovat individuální smlouvy mezi poradcem a klientem a umožňují spoření a plánování výběru. Soukromí investoři mohou sledovat zůstatky na svých účtech v reálném čase.

Srdcem spojení mezi společností Moventum a jejími klienty je webová investiční platforma MoventumOffice. Finanční poradci mohou s minimálním úsilím otevírat klientská portfolia, vybírat investice z tisíců nabídek, zadávat obchodní příkazy a získávat přístup k nástrojům pro analýzu a reporting pro podporu klientů. Rozšíření této platformy je v současné době jedním z nejdůležitějších projektů společnosti Moventum.

Jako doplněk pro poradce nabízí společnost Moventum vlastní aktivně řízené fondy a ETF, spolu s fondy fondů s různými rizikovými profily. I zde je výběr fondů prováděn na základě nezávislého výzkumu. Společnost Moventum úspěšně působí jako správce aktiv již 20 let, přičemž v 16 z nich dosáhla pozitivní výkonnosti – navzdory všem krizím a poklesům v tomto období. Kromě správy se Moventum stará také o technické provedení, rebalancování a realokaci v souladu s podmínkami uvedenými v produktech. Vysoká míra automatizace znamená pro poradce méně administrativní práce a více času pro klienty.

Společnost Moventum díky svým fondovým službám uvolňuje správcům aktiv, institucionálním investorům a family offices zdroje, aby se mohli soustředit na svou hlavní činnost. Správa fondů totiž přebírá všechny nezbytné a časově náročné služby potřebné pro řádnou správu – od spuštění klasických nebo alternativních investičních fondů až po výpočet poplatků, přípravu ročních finančních výkazů a účetnictví fondů a daňových přiznání.

Moventum tak slouží jako páka, která umožňuje finančním poradcům a institucionálním investorům efektivně a účinně využívat jejich odborné znalosti. A tato nabídka se bude i nadále rozšiřovat: „Společně s naším skvělým týmem v Lucembursku, Polsku, Německu, Rakousku a České republice budeme nadále stavět na úspěchu společnosti,“ říká Wright, „budeme pokračovat v růstu, zvyšovat hodnotu pro naše klienty a podporovat mezinárodní expanzi společnosti Moventum.“

Mohlo by vás zajímat