Naše ČESKO, nový unikátní ryze český investiční fond

26. 09. 2023 | Finance

Úspěšní lidé, úspěšné firmy, úspěšné příběhy. Investiční potenciál Česka je v evropském i globálním srovnání daleko pozitivnější a perspektivnější, než se z domácí diskuse může zdát. Domácí investoři mají dle našeho průzkumu hlad po investování do českých firem. Právě pro ně jsme otevřeli nový, ryze český investiční fond kvalifikovaných investorů Naše ČESKO, který je jedním z hlavních partnerů konference Colors of Finance.

Fond Naše ČESKO představuje unikání možnost, jak podporovat české investice, český byznys a český podnikatelský talent. Umožňuje podílet se a přispívat k růstu národního a osobního bohatství. Čeští podnikatelé vygenerovali celou řadu inspirativních podnikatelských příběhů, z nichž mnohé přerostly hranice České republiky. Na relativně malou populaci máme bohatou historii firem, které dobily svět. Legendární jména jako Křižík, Baťa nebo Škoda následuje současná generace: Baudiš, Kučera, Křetínský, Frolík, Vohánka, Čupr a celá řada dalších mezinárodně úspěšných byznysmenů, kteří vyrostli v naší „kotlině“ a uspěli v celosvětovém měřítku.

Samotná myšlenka fondu Naše Česko je relativně jednoduchá. Podle našeho názoru skýtá Česká republika výborný investiční potenciál a generuje zajímavé podnikatelské příběhy, které chceme investičně podchytit. Samotný fond je koncipován tak, aby vytvořil komplexní a diverzifikovanou expozici na růst českého byznysu od začínajících startupů přes středně velké firmy až po ty největší, které se obchodují na burze. Nabízí participaci jak na investicích do soukromého či rozvojového kapitálu, tak na veřejně obchodovaných emisích a investicích do nemovitostí. Svým způsobem tak přináší unikátní kombinaci různorodých tříd aktiv, z nichž některá mohou být pro individuální investory obtížně dostupná. Zároveň nabízí investiční expertízu a zázemí J&T Investiční společnosti, jednoho z nejvýznamnějších správců fondů kvalifikovaných investorů a fondů určených pro veřejnost v České republice. 

Průzkum, který jsme si v J&T Investiční společnosti nechali zpracovat ukázal, že i přes omezený výběr investuje do českých firem již 52 % drobných českých investorů, a to především přes akciové trhy
a tituly obchodované na pražské burze. Hlavní výhodou pro 46 % českých investorů je při investování do českých firem znalost místního trhu, kterou zahraniční investoři mnohdy postrádají. Čtyři z deseti investorů uvádí jako pozitivum i podporu a rozvoj země, ve které žijí. Dvě třetiny investorů (68 %) by měly zájem více investovat do českých firem a 65 % by dokonce chtělo investovat do fondu složeného čistě z českých firem. A právě takovou příležitost jim fond Naše ČESKO nabízí. 

Náš nový fond Vám na Colors of Finance představíme v rámci panelové diskuse Milionové FKI portfolio a dále vás provedeme jeho investičním procesem v průběhu workshopu, který začíná ve 13 hodin v místnosti „A“. Na workshopu se na vaši účast budou těšit Martin Cakl, portfolio manažer fondu Naše ČESKO, kterého doplní Michal Semotan, portfolio manažer a tvář úspěšných akciových fondů J&T Opportunity a J&T Dividend. V průběhu celého dne se na vás budeme těšit na i našich stáncích nesoucích loga Naše ČESKO, J&T BANKA a J&T INVESTIČNÍ SPOLEČNOST, kde vám mimo občerstvení budou k dispozici i naši odborníci. 

Mohlo by vás zajímat