EkIS – ERP systém na světové úrovni

11. 09. 2024 | Technologie

Pro nás ve FBL Group není klient jen kontakt v databázi. Nejde nám o krátkodobé zisky a rychlé obchody. My ve FBL jdeme po cestě kde klient je naším partnerem. Věříme v budování dlouhodobých vztahů a projekt vedeme jako skutečné partnerství, nasloucháme a společně hledáme to nejlepší řešení. Díky tomuto přístupu se naši klienti stávají partnery, kteří s námi zůstávají po dlouhá léta a mohou ocenit vzájemnou důvěru a loajalitu. Naše stabilita a spolehlivost jsou pro ně zárukou, že se o nás mohou vždy opřít.

Nyní již více jak 30 let dodáváme ERP systém EkIS pro společnosti zabývajícími se financemi. FBL je stabilně na špičce dostupných technologií a úspěšně je integruje do svých řešení. Za dobu své existence vyvinula a dále i rozšiřuje již 6. generaci svého vlastního ERP. 

Tým expertů úzce spolupracuje s  renomovanými společnostmi jako je Leasing ČS, HomeCredit, Essox, Bibby Financial Services, a to v Čechách, na Slovensku i ve Velké Británii.

Toto je naše stručná historie…

Leader

Zastřešením firem JBL a FBL, jejichž historie sahá do roku 1990. V roce 1993 Ing. František Blanář, CSc. zakládá FBL Group spol. s r.o. a vytváří tím platformu, kde okamžitý dynamický růst v praxi vytvořil roční obrat až 100 mil korun.

V té době je společnost FBL Group známá na trhu ICT v České republice svým terminálovým emulátorem ArcTel, který má již více jak 100 tisíc instalací a je uznáván pro svoji spolehlivost a uživatelský komfort. V ČR i SR se stal standardem v oblasti terminálové emulace.

Prosperita a růst

Již od počátku byla firma FBL úspěšná, a to do té míry, že v roce 2006 dochází k  reorganizaci a vzniku dceřiných společností (FBL Sales, FBL Services). FBL Group se zabývá vývojem ERP EkIS a jeho implementací, FBL Sales se zaměřuje na podporu provozu (SLA) a FBL Services se zaměřuje na outsourcing IT infrastruktury. Po ukončení outsourcingových projektů bank se FBL Group slučuje fúzí se svými dceřinými společnostmi a i po finanční krizi zůstává stabilním partnerem pro všechny své klienty. 

Dlouhodobá stabilita a prosperita je podporována vybudovaným rozsáhlým vývojovým zázemím ve vlastním sídle v Praze 10, v Petrohradské 18.

EkIS 6.: skok v evoluci

ERP EkIS 6. představuje komplexní široce customizované řešení informačního systému. Všechny softwarové komponenty byly vyvinuty na základě našich bohatých zkušeností a dlouholetého působení v digitálním světě. 

Je to otevřený modulární informační systém integrující na jedné datové základně účetnictví spolu s dalšími specifickými moduly dle potřeb dané společnosti (pořizování obchodních případů, schvalování, financování skladů, změny na uzavřených smlouvách, ukončování, podpora automatického či hromadného zpracování úloh nebo napojení přes API se systémy třetích stran. V systému EkIS běžně pracují stovky interních uživatelů a tisíce externích obchodních partnerů.

V současnosti se většina expertů FBL zaměřuje na vývoj a zdokonalování nejnovější generace ERP systému EkIS 6. Použití profesionálních nástrojů pro vývoj, správu zdrojových kódů a změn v databázi přináší výrazně vyšší efektivitu a výkon, stejně jako lepší zabezpečení a kontrolu nad daty a procesy.

Bez hranic

Jak v ČR, tak i v zahraničí je systém EkIS vnímán jako systém pro řízení společnosti, tudíž nejen jako účetní aplikace. K jádru systému tvořenému finančními moduly jsou podle přání zákazníka integrovány další funkční moduly pro potřeby obchodních, leasingových a factoringových společností, družstevních záložen a bankovních domů.

Informační systém EkIS je v současnosti provozován pro CZ a SK zákazníky. Technicky implementace EkISu běží v Čechách a Slovensku, ale také ze serverů ve Velké Británii.

S Gepardem FBL roste

V posledním roce firma vybudovala nové obchodní oddělení zaměřené na posílení pozice na trhu. Prošla rebrandingem, zároveň se zaměřila na nové metody a strategie i na rozšíření prezence na sociálních sítích. Také byly spuštěny nové webové stránky. 

FBL nemá „jen“ zákazníky, má dlouhodobé PARTNERY.

Mohlo by vás zajímat