Buřinka boří mýty v nové kampani podporující výhodnost financování udržitelných technologií

30. 09. 2022 | Finance

Stavební spořitelna České spořitelny (Buřinka) přichází v době dramatického růstu cen energií s řešením v podobě financování nových udržitelných technologií. Na konkrétních příkladech ukazuje návratnost investice do tepelného čerpadla nebo fotovoltaických panelů. Vysvětluje a vyvrací mýty o energiích, úvěrech nebo finanční náročnosti, které často pramení z neznalosti a nedostatku informací. Nabízí možnost financování udržitelného bydlení zvýhodněným Úvěrem od Buřinky pro budoucnost, díky kterému má klient slevu na úrokové sazbě 0,3 %. Ve výpočtech vychází z kalkulací firmy Woltair, experta na tepelná čerpadla a fotovoltaiku, se kterým Buřinka navázala spolupráci.

Zvýhodněný Úvěr od Buřinky pro budoucnost je určen na rekonstrukci, kde je alespoň 30 % z celkového rozpočtu využito na pořízení tzv. zelených prvků snižujících energetickou náročnost budovy. Mezi ně patří především tepelné čerpadlo, fotovoltaické panely, výměna starého kotle nebo zateplení budovy. Při splnění této podmínky získá klient slevu na úrokové sazbě 0,3 procentního bodu oproti standardní sazbě Úvěru od Buřinky.

Velkou výhodou Úvěru od Buřinky pro budoucnost je i možnost využít pojištění nemovitosti a domácnosti se slevou až 40 % po celou dobu trvání pojistné smlouvy.

Z kalkulací našeho partnera firmy Woltair vyplývá, že právě kombinace těchto dvou technologií, generuje největší úsporu a znamená i nejrychlejší návratnost. Investice se klientovi může vrátit už do 4 let, a to i bez vlastních úspor a při využití úvěru.

Z průzkumu Buřinky také vyplynulo, že většina respondentů při financování udržitelných technologií počítá s financováním z více zdrojů. Nejčastěji se v odpovědích respondenti spoléhají na vlastní zdroje (33 % dotázaných), 31 % z nich počítá s využitím dotací a 24 % chtějí investici zafinancovat úvěrem. Počítají i s pomocí rodiny a přátel nebo s využitím úspor na stavebním spoření.

Více informací najdete na webu www.burinka.cz

Co se Vám vybaví, když se řekne „Colors of Finance“?

Již tradiční a stále víc oblíbená akce v Ostravě v areálu DOV, aktuálně v Gongu.

Proč by si návštěvníci neměli nechat uniknout konferenci Colors of Finance?

Jedinečná možnost networkingu a nespočet zajímavých a inspirujících řečníků nejen ze světa financí.


Ing. Tomáš Buchtyar
Key account manager, Stavební spořitelna České spořitelny, a.s.

Mohlo by vás zajímat