Rubrika: Rozhovory

Rozhovory

Sázka na exkluzivní nemovitosti se vyplatila. Jsou žádané i v těžších časech

Investice do nemovitostí patří v Česku mezi nejoblíbenější. Nemomax investiční fond s proměnným základním kapitálem se zaměřuje výhradně na ty prémiové. „Financuje projekty, které svou povahou nejsou volatilní, tedy v časech ekonomické krize lépe odolávají tlakům na snížení jejich hodnoty,“ zmiňuje jeden z nesporných důvodů obliby této formy investování zakladatel fondu Jan Jedlička.

Dan Vaško: Silverline RE díky stabilnímu dvoucifernému výnosu plní sen investorů

Fond kvalifikovaných investorů Silverline Real Estate v minulém roce rozvířil klidné vody v segmentu rezidenčních developerů, když investorům nabídl nevídané zhodnocení 10 % p.a. Dodáním tohoto zhodnocení v roce 2022 potvrdil první místo z pohledu výnosnosti českých FKI zaměřených na rezidenční development, a zároveň se zařadil mezi pětici nejvýnosnějších nemovitostních fondů obecně. Strategii fondu a očekávání na následující rok s námi nasdílel Dan Vaško, zakladatel a výkonný ředitel fondu.

Jana Brodani: Češi investují v rostoucí míře, koncem roku měli zainvestováno kolem 18 % svých celkových finančních aktiv

Jana Brodani pravidelně přednáší na domácích i zahraničních konferencích a publikuje v odborných publikacích. Dlouhodobě se věnuje tématům zajištění na stáří, efektivitě kapitálového trhu a otázkám zastoupení žen ve finančním sektoru. Povídali jsme si nejen o těchto tématech, ale také o tom, jak sama investuje, ráda relaxuje nebo jak se proměňuje investiční chování Čechů.

Zastavte ten kolotoč…

Je to zvláštní doba, všechno je zrychlené, turbulentní, nejisté. A my jsme se rozhodli změnit ‚od podlahy‘ celý core systém a zkomplikovat si život. Proč? Proč ne? Čas nepočká…,“ Říká v rozhovoru Mojmír Kramný, jednatel a ředitel společnosti holver.

Michal Pobuda: Drahé kovy tvoří pro některé investory zajímavý doplněk tradičních investičních portfolií

Jak se společnosti KAPITOL finančně daří v jednotlivých odvětvích nabízených produktů? Jaké výhody má investování do drahých kovů? Kam se vyvíjí finanční poradenství? O tom všem a také o dalších zajímavých tématech jsme si povídali s Michalem Pobudou, který se na Colors of Finance zúčastní panelové diskuze Stávající klient nad zlato.

Aleš Smutný: Současná ESG regulace je příliš složitá

Jak je rozdělený dohled v České národní bance nad finančními trhy? Hovořili jsme s Alešem Smutným, ředitelem odboru regulace finančního trhu II, který vede v ČNB tým zaměřený na nastavení a výklad pravidel kapitálového trhu, ESG, AML, vybraných otázek bankovnictví a dalších oblastí. Je regulace ze strany státu dostatečně silná a jak Aleš vnímá společensky odpovědné investice?

Marek Černoch: Colors of Finance vnímám jako jednu z nejvýznamnějších finančních konferencí, která má zvučné jméno.

Marek Černoch přijal naše pozvání a zúčastní se panelové diskuze „Stávající klient nad zlato“. Při té příležitosti jsme Marka vyzpovídali, jak se mu daří ve vedení ČASF, jak se mění finančně – poradenský trh, osobní názor na finanční gramotnost v ČR a také prozradí zákulisní informaci – na co se může návštěvník těšit v rámci panelové diskuze.

Mojmír Kramný: holver vždy stál na silných vztazích a osobní podpoře

Mojmír Kramný, ředitel a jednatel holveru, se v letošním ročníku Colors of Finance zúčastní panelové diskuze Stávající klient nad zlato, kde nám představí svůj osobitý přístup ke klientům, který je především založen na silných a osobních vztazích. V rozhovoru nám Mojmír představí své začátky ve finančním světě, shrne aktuální situaci v holveru a na závěr nám doporučil knihu k přečtení, podcast k poslechu a dokument k shlédnutí.

načítání